3.03.2017

P&G, Gebze'de 80 milyon dolarlık üretim tesisini hizmete açtı

Aile bakımı, kişisel bakım ve ev bakımı ürünlerini içeren tüketim maddelerinin çok uluslu bir üreticisi olan Procter & Gamble (P&G), bebek bezi ve kadın bakım ürünleri üretimi gerçekleştirecek fabrikasını Kocaeli'nin Gebze ilçesinde hizmete soktu. P&G fabrikaya 80 milyon dolar yatırım yaptı.

 

TYDTA Başkanı Arda Ermut, açılış töreninde yaptığı konuşmada P&G’nin yeni fabrikasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de kısa bir süre önce başlattığı istihdam seferberliğine büyük bir katkısı olacağını söyledi. P&G CEO'su David Taylor ise, Gebze'deki yeni fabrikanın bugüne kadar ithal edilen ürünlerin yerli üretimine olanak sağlayacağını ve Türkiye'ye yeni imalat teknolojileri getireceğini belirtti. Türkiye'deki çalışmalarını 1987 yılından beri sürdüren şirket, ülkeye girişinden bugüne kadar 700 milyon dolardan fazla yatırımda bulundu. P&G 700 çalışanıyla Kafkasya bölgesindeki tüm faaliyetlerini Türkiye üzerinden yönetiyor.

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ürün yelpazesinin yüzde 60'ını Türkiye'de üreten, ürettiklerinin yüzde 20'sini ihraç eden ve ülkede önemli bir istihdam kaynağı olan P&G’nin, Türk hükümeti tarafından adeta bir Türk şirketi olarak görüldüğünü söyledi.

P&G Töreni Görseli