12.02.2010

Yabancı özel sermaye yatırımcıları Türkiye’ye sıcak

 

Hürriyet Daily News - Doğu Avrupa, Balkanlar ve Kafkasya ağırlıklı haberleriyle bilinen haber sitesi Business New Europe, Türkiye’nin uluslararası sermaye yatırımcılarının ilgi odağı haline geldiğine değindi. Sitede yayınlanan haberde, Türkiye’nin genç iş gücü, uzman üst düzey yönetici kadroları, artan bölgesel ticaret bağlantıları, liberal ekonomi ve gelişen sermaye piyasaları ile son aylarda sermaye yatırımcılarını çekmekte başarılı olduğuna yer verildi. Türkiye’de son dönemde gerçekleşen uluslararası satın alma işlemlerine dikkat çekilen haberde, sermaye yatırımcılarının özellikle sağlık sektörüne yoğunlaştığı ifade ediliyor.

 

Son dönemde Türkiye’de satın alma gerçekleştiren yabancı sermaye yatırımcıları arasında ABD’li Carlyle Grubu önde geliyor. Türkiye’de 13 hastaneyle faaliyet gösteren Medical Park’ın % 40 hissesini satın alan grup, halen iki Türk firmasını daha satın almak için görüşmelerini sürdürüyor.

 

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de yatırım yapan birkaç fonu yöneten Abu Dhabi merkezli yatırım firması Invest AD ise Türk lojistik firması Ekol Lojistik’e Aralık ayında 50 milyon avro yatırım yapmış durumda. Al-Bawaba internet sitesine göre, Invest AD şu anda farklı sektörlerden pek çok Türk firması ile görüşme halinde. Business New Europe internet sitesi, yatırımla ilgili olarak Invest AD CEO`su Nazım El Kudsi’nin, “Türkiye, genç nüfusu, uzman yönetici kadroları, artan ticaret bağlantıları, serbest piyasa ekonomisi ve hızla gelişen sermaye piyasaları ile bölgemizde yatırım için tüm olumlu özelliklere sahiptir” dediğini aktarıyor.

 

İngiliz Bridgepoint Capital de, araç muayene istasyonları işletmecisi TüvTurk grubunun % 33 hissesini satın alarak Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermaye yatırımcıları arasındaki yerini aldı. Bridgepoint Capital’den, Business New Europe’a verilen demeçte, Türkiye’de artan araç sayısına ve AB üyeliğinin gerektirdiği test standartlarına bağlı olarak sektörün büyümesinin beklendiği ifade edildi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png