1.07.2016

beIN Medya Grup’un Digitürk’ü alımına onay çıktı

NTV - beIN Media Group LLC (beIN MEDIA) Temmuz 2015’te Çukurova Grup iştiraki DP Acquisitions B.V. ile Digitürk’ün alımı konusunda anlaşma imzalamıştı. Mayıs 2013’ten bu yana Çukurova Grup’un Digitürk üzerindeki tüm yönetim hakları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılıyor. Bir yıllık sürenin ardından, taraflar arasındaki anlaşmanın gerekleri yerine getirildi ve Digitürk’ün beIN Medya’ya devri TMSF tarafından 2 Haziran 2016 tarihinde onaylandı.

 

Spor ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren beIN Medya Grubu, beIN Sports (Al Jazeera Sport) ve Miramax gibi dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındırıyor. Dünya genelinde 36 televizyon kanalı olan beIN Sports, orta doğu, Kuzey Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde yayın yapıyor. beIN Medya’nın CEO’su Nasser Al-Khelaifi aynı zamanda Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain’in başkanlık görevini yürütüyor.

 

beIN Medya’nın Türkiye pazarına girişi ile birlikte Türkiye’nin orta doğu ve Kuzey Afrika medyasındaki etkinliğinin artması bekleniyor. 

BEIN Sports ve Digiturk Logosu