7.05.2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile EBRD İş Birliğini Güçlendirecek

​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso video konferans yoluyla bir araya geldi.

EBRD tarafından yapılan resmi açıklamada, Bakanlık ve EBRD'nin makine teçhizatı, elektrikli aksam, elektronik, mobilite, tıbbi ilaç ve kimya gibi rekabetçi sektörlerde inovasyonu artırmak üzere mutabık kaldığı belirtildi.

Bakanlık ve EBRD, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında Bankanın sağladığı mevcut desteğin kapsamını genişletme konusunda anlaştı.

EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi (HAMLE) Programı kapsamında EBRD'nin sağladığı mevcut kapasite desteğinin kapsamını genişletme konusunda anlaşacaklar.

Her iki tarafın beraberce geliştirdikleri HAMLE Programı, tek pencere çerçevesiyle yatırımcıların teknolojiye ve uzmanlığa olan yatırımını desteklemek için birçok teşviki bir araya getiriyor.

Bakan Varank Türkiye'nin EBRD'yi stratejik ve güvenilir bir ortak olarak gördüğünü belirterek EBRD'nin finansal ve teknolojik desteğinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.

EBRD, 2009 yılından beri yüzde 93'ü özel sektörde olmak üzere 339 proje vasıtasıyla Türkiye'ye 13 milyar Euro yatırım yaptı.

" src=