19.10.2020

Türkiye'nin Doğal Gaz Rezervinin Miktarı Arttı

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ekim'de Fatih sondaj gemisinde yaptığı incelemelerin ardından, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gaz rezervinin 405 milyar metreküpe yükseldiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “320 milyar metre küplük doğal gaz müjdesini 21 Ağustos’ta milletimize ilan etmiştik. Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonucunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesinde toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpe ulaştı.” şeklinde konuştu.

Bu miktarın Türkiye tarihindeki en büyük hidrokarbon rezervi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih sondaj gemimiz, Sakarya sahasının Tuna-1 kuyusundan sonra Türkali-1 kuyusunda da sondaj faaliyetlerine devam edecek. Türkali-1 kuyusundan da çok kısa sürede sevindirici haberler almayı bekliyoruz. Tuna-1 bölgesinde keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğal gazı burada kurulacak platform vasıtasıyla anakaramıza ulaştıracağız,” şeklinde konuştu. 
Türkiye Doğalgaz Rezervi Miktarı Görseli
Recep Tayyip Erdoğan; doğal gaz; keşif; Karadeniz; sondaj; Fatih