24.10.2019

Türkiye, Dünya Bankası'nın İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 Raporu'nda 10 Basamak Yükseldi



Hayata geçirilen reformlar, makroekonomi alanındaki başarılar, yatırım ortamında yapılan iyileştirmeler, iş hayatındaki üretkenlik artışı, maliyetlerin azalıp işlem sürelerinin kısalması sayesinde Türkiye, Dünya Bankası'nın hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 raporunda 10 basamak birden yükselerek 33. sıraya yerleşti. 

Rapor hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin asıl hedefinin ilk 20 ülke arasına girmek olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetimindeki İş Yapma Kolaylığı Reform Çalışma Grubu'ndan bahseden Bakan Berat Albayrak da Türkiye'nin reform sürecine hız kesmeden devam edeceğini ve şirket kurma, vergi ödeme ve dış ticaret alanlarında yatırım ortamını iyileştirme faaliyetlerinde bulunacağını söyledi. Bakan Albayrak, "Özellikle, iş hayatında maliyetleri düşürüp üretkenliği artırarak Türkiye'nin yatırım ortamı​nı en üst düzeye taşıyacağız" dedi. 

Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut ise şöyle konuştu: "Türkiye, Dünya Bankası'nın hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 raporunda 10 basamak yükselerek 33. sıraya yerleşti. Bu olağanüstü ilerleme, Türkiye'nin yatırım alanındaki potansiyelini gösteriyor. Türkiye, ekonomik gelişimi açısından doğrudan yabancı yatırımlara büyük önem veriyor. İçeriye dönük yatırımları destekleyen ve kesintisiz devam eden başarılı ekonomik reformlar, pazarın eşsiz ve güçlü temeller üzerine oturuyor olması, önemli sektörler için uluslararası bir merkez konumunda olmamız ve genç, eğitimli bir nüfusun desteklediği modern bir ekonominin avantajlarından yararlanma olanağını Türkiye'ye yatırım yapmanın dört ana nedeni olarak görüyoruz."

Türkiye, aynı raporda 2017 yılında 69. sırada, 2018 yılında 60. sırada, 2019 yılında ise 43. sırada yer almıştı.
İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 Görseli