27.12.2019

Türkiye Otomotiv Sektöründe Yeni Bir Yolculuğa Başlıyor

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Aralık 2019 tarihinde Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapılan törende Türkiye'nin yeni ve tamamen elektrikli yerli otomobilini tanıttı.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye'nin beş sanayi devi Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Grubu arasındaki sinerjiden yararlanmayı hedefleyen benzersiz bir iş birliği modeli çerçevesinde kuruldu.

TOGG, 2022 yılında üretimine başlanacak olan C segmenti SUV modellerinin bir ön tanıtım versiyonunu sundu. C-SUV modelinin yanı sıra bir C segmenti binek araç konsepti de sergilendi. TOGG, 2030 yılına gelindiğinde fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait olarak bir ortak e-platform üzerinde beş farklı model üretecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 Vizyonu hedefleri arasında stratejik öneme sahip bir proje olarak görülen Türkiye'nin otomobili, hedeflenen teknolojik dönüşümün öncülerinden biri olacak. TOGG, üretime başlayacağı 2022 yılında Avrupa'nın klasik olmayan, doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olarak sektördeki yerini alacak.​
Recep Tayyip Erdoğan TOGG Görseli