3.04.2020

Türkiye Varlık Fonu Çin’den Sinosure ile Mutabakat Anlaşması İmzaladı

​​​​Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure), yatırım iş birliğini geliştirmek için bir mutabakat anlaşması imzaladı.

TVF'nin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Sinosure, finansman faaliyetleri ile ilgili olarak 5 milyar dolara kadar sigorta desteği sunabilecek.

Sinosure TVF’ye ayrıca enerji, petrokimya ve madencilik sektörlerindeki projeler için yatırımcılar, yükleniciler ve finansal kuruluşlar ile ilgili Çinli işletmeler hakkında da öneride bulunacak.

TWF CEO'su Zafer Sönmez, “Bu anlaşmayı tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının yarattığı belirsizlik ortamında imzalamamız da iki ülke arasındaki ilişkinin ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtıdır.” dedi. Sönmez, Çin'in Türkiye'nin güçlü bir ticaret ve iş ortağı olduğunu ve Türkiye'nin, ülkeyle olan iş birliğinde yeni bir aşamaya girmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Sinosure CEO'su Wang Tingke, “TVF ve Sinosure arasındaki iş birliğini derinleştirmede önemli bir kilometre taşı olan bu mutabakat anlaşması sayesinde projelerde iletişim ve koordinasyonu geliştirmeye devam edeceğimizi umuyoruz.” dedi.

Tingke, sözlerini “Çin'in 'Kuşak ve Yol' Girişimi ve Türkiye'nin 'Orta Koridor' Girişimi ilerlerken, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, ticari ve yatırım iş birliği giderek artıyor” şeklinde sürdürdü.​​​
Türkiye Varlık Fonu ile İlgili Görsel