18.06.2010

Türkiye, Yunanistan ve İtalya gazda buluştu

 

Milliyet - Hazar havzasındaki doğal gaz kaynaklarını Avrupa’ya ulaştırmayı amaçlayan Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğal Gaz Boru Hattı (ITGI) için mutabakat zaptı dün imzalandı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğal Gaz Boru Hattı’nın (Interconnector Türkiye-Greece-Italy-ITGI) 2017 yılına kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü belirterek, Azeri gazının da ITGI hattına girebileceğini söyledi. Yıldız ayrıca, Türkiye’nin hem Nabucco hattının hem de ITGI hattının gerçekleştirilmesini desteklediğini kaydetti. İmza törenine Bakan Yıldız’ın yanı sıra Botaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fazıl Şenel, İtalya elektrik ve doğal gaz şirketi Edison’un Başkan Yardımcısı Roberto Poti ve Yunanistan devleti doğal gaz şirketi Depa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Herry Sachinis de katıldı.

 

Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, AB’nin öncelikli projeleri içerisinde yer alan ve kısa zamanda gerçekleştirilebilmesi için teşvik edilen Dördüncü Doğal Gaz Arz Koridoru’nun en önemli unsurlarından biri olarak gösteriliyor. Projeye en son katılan ülke Bulgaristan olurken, Sırbistan ve Romanya’nın da dolaylı ve doğrudan projeye dâhil olabileceği ifade ediliyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; doğal gaz; enerji koridoru; boru hattı; enerji; Avrupa; Taner Yıldız; Nabucco