17.05.2010

Turizme beş yılda 40 milyar ABD doları tutarında yatırım yapılacak

 

Referans - Türkiye’de turizme önümüzdeki 5 yıl içinde 40 milyar ABD doları tutarında yatırım yapılacak. Küresel kriz döneminde İspanya, İtalya, Yunanistan ve Fransa gibi Türkiye’nin turizm alanındaki rakipleri % 10’a yakın kayıplar yaşarken, 2009 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde üç artış yaşandı.

 

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, turizmde bir dönüşüm sürecinin yaşandığını belirtti. Gür, Türkiye'nin artık ucuz ülke değil kültür, inanç ve sağlık turizminin etkin olduğu bir turizm ülkesi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Bu kapsamda önümüzdeki beş yıl içinde 40 milyar ABD doları tutarında yatırımın gerçekleşeceğini anlatan Gür, yabancı yatırımcıların da fırsat arayışında olduğunu belirtti.

 

Gür, “Şimdi tatil otelleri değil, şehir otellerine ağırlık veriyoruz. Yatak kapasitesi 1,5 milyona çıkacak. Yat limanlarının sayısı 65'e çıkacak. Golf tesislerine 35 adet daha eklenerek 50'ye çıkacak. Uçak sayısı 500'e çıkacak. Toplam 24 milyar ABD doları yatırım yapılacak. Kamu yatırımları da dâhil edildiğinde, Türkiye’ye 40 milyar ABD doları yatırım yapılacak. Bu tutarın üçte ikisini ise TYD üyeleri gerçekleştirecek” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; turizm sektörü; turizm yatırımı; tyd; turgut gür; sağlık turizmi; inanç turizmi; akdeniz