1.01.2010

Türkiye-BAE ticaret hacmi 9 milyar ABD dolarına ulaştı

 

AA – Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 9 milyar ABD doları seviyesinde ticaret hacmi bulunduğunu belirtti.

 

Çağlayan, "35 Türk şirketi burada 6,2 milyar ABD doları değerinde 77 proje üstlenmiştir. Bu yaptığımız ziyaretin temel hedefi Sayın Başbakanımızın, hem Sayın Maktum'a hem de BAE Devlet Başkanına göndermiş olduğu yazılı mesajlarını iletmekti. Bu mesajlarda Türk sanayicisinin, Türk yatırımcısının, Türk ihracatçısının, burada kardeşlerinin yanında olacağını ve buradaki yatırımlara devam edeceğini göstermek istiyoruz" diye konuştu.

 

Zafer Çağlayan, BAE'nin Türkiye'de toplam 5 milyar ABD doları değerinde yatırımının bulunduğunu ve Türkiye'den de 90'a yakın firmanın BAE’de faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Türk firmalarının mücevherat ve gıda başta olmak üzere mobilya, inşaat ve tekstil alanlarında çalıştıklarını belirtti.

 

Çağlayan, gelecek beş yılda BAE'de 300 milyar ABD doları civarında altyapı yatırımları yapılacağını ve Türk firmalarının daha fazla işe sahip olmak için daha çok koşuşturması gerektiğini belirtti.

 

BAE Başbakan Yardımcısı ve Devlet Başkanlığı İşlerinden Sorumlu Bakan Şeyh Mansur Bin Zayed El Nahyan ile yaptığı görüşmede, BAE’nin Türkiye ile enerji, gıda, turizm, inşaat ve tarım alanında iş birliği konusunun gündeme geldiğini dile getiren Çağlayan, bu iş birliği alanlarının başında tarım ürünlerinin sanayiye entegrasyonunun geldiğini ifade etti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png