2.09.2010

Dünyanın zarar ettiği sivil havacılıkta, Türkiye büyüdü

Dünya Ek Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, dünyada ve Türkiye’de sivil havacılık sektörünün durumunu değerlendirerek, Türkiye’nin havacılık sektöründe geldiği noktanın önemini vurguladı. Dünyada bir gerileme dönemine giren hava taşımacılığının Türkiye’de büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Arıduru, Geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle dünya genelinde 60 havayolu işletmesi kapandı. Uluslararası Hava Taşımacığı birliği (IATA), sivil havacılıkta ortalama 9 milyar dolar zarar öngörürken, Türk sivil havacılığı büyümesine devam ediyor. Havayolu işletmelerimiz, dünya genelinde yaptıkları ortaklık ve sponsorluklarla krizi fırsata dönüştürdü..” dedi.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürü,Hava taşımacılık sektörleri doygunluğa ulaşmış ülkelerin aksine Türkiye, bu krizden çok fazla etkilenmemiştir. Bu konuda Türk sivil havacılığının büyüme döneminde olması ve işletmelerimizin krizi fırsata dönüştürebilecek unsurları iyi analiz etmiş olması önemli etken olmuştur..” diyerek, yolcu ve yük taşımacılığında 17 havayolu işletmesi bulunan Türkiye’nin uçak filosunu son bir yılda alınan 54 büyük gövdeli uçakla desteklediğini belirtti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
havacılık sektörü; sivil havacılık genel müdürlüğü; ali arıduru; iata; hava taşımacılığı; havayolu işletmesi; uçak filosu