18.02.2010

Türk Atalan, Hintli Ranal ile elektrikli araç üretecek

 

Dünya - Fransız otomotiv grubu Heuliez’e elektrikli araç üretiminde mühendislik hizmeti veren İzmirli Atalan Makine, otomotiv sektörünün güçlü firması Hintli Ranal ile birlikte Türkiye'nin ilk % 100 elektrikli aracını tasarlıyor.

 

Tasarımı bitmek üzere olan araç önümüzdeki hafta TÜBİTAK'a sunulacak. Araç, modüler olacak ve almak isteyenler bütçesine göre eklemeler yapabilecek. ABD, Çin ve Rusya başta olmak üzere uluslararası otomotiv sektörüne mühendislik hizmeti veren ve teknoloji ihraç eden Hintli Ranal, bu projeyle birlikte Türkiye pazarına girmek istiyor.

 

Atalan Makine’nin kurucusu Hakan Atalan projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Bu araç, sadece iki çekerli olabileceği gibi 4 çekerli de olabilecek. İstendiğinde yük istendiğinde yolcu aracı olabilecek. Araca jeneratör eklenerek gidiş mesafesi artırılabilecek. Tüp ve su satıcıları gibi hafif ticari araçlara gereksinim duyan iş alanları için çok ekonomik bir araç olacak. Fiberglas kaportadan üretileceği için hafif ve saatte 70-80 kilometre hız yapabilecek aracın şarj süresi beş saat olacak. Bu araç engelliler için de çok uygun olacak."

/Style%20Library/Invest/images/news.png