15.03.2010

Türk savunma sanayinde Ar-Ge hamlesi: Teknopark İstanbul

 

Hurriyet Daily News - Türkiye’nin savunma endüstrisi gelişmeye devam ederken, yeni bir araştırma geliştirme (Ar-Ge) merkezi olan Teknopark İstanbul, alanında Avrupa’nın en iyilerinden biri olmayı hedefliyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Teknopark İstanbul’u kurmak için ortaklık sözleşmesi imzaladı. Teknopark için İstanbul’da yapılan imza töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,  yüksek teknolojili Ar-Ge çalışmaları yapılacak teknopark sayesinde, Türkiye’ye daha fazla yabancı yatırım geleceğini belirtti.

 

Bakan Gönül, imza töreninde yaptığı konuşmada, Teknopark İstanbul'un, Avrupa'nın en seçkin araştırma - geliştirme ve teknoloji üslerinden biri olmasının planlandığını söylerken, bugün itibarıyla Türkiye'de 37 adet teknoloji geliştirme bölgesi olduğunu, bu bölgelerde 1200 civarında firmanın yaklaşık 12.000 personelle faaliyet gösterdiğini söyledi.

 

İmza töreninde konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ise, ''Teknopark İstanbul'da 1000’in üzerinde firma faaliyet gösterecek, 30.000’in üzerinde personel istihdam edilecek ve oluşturulacak yerli katma değer yaklaşık 10 milyar ABD doları olacak'' dedi. Yalçıntaş, firmaların gelecek yılın başında tesislere taşınmaya başlayabileceğini sözlerine ekledi. Teknopark İstanbul’da savunma, uzay ve havacılık, biyoteknoloji, nanoteknoloji ve denizcilik teknolojileri dâhil ileri teknolojiler konusunda araştırmalar yapılması öngörülüyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
teknopark istanbul; ssm; ito; vecdi gonul; savunma sanayi; savunma teknolojileri; uzay; havacılık; nanoteknoloji