20.09.2017

Turkven ve Sancak Group, MNG Kargo'yu satın aldı

Türkiye'nin önde gelen özel sermaye şirketlerinden olan ve ülkeye milyarlarca dolar doğrudan yabancı yatırım (UDY) girişi sağlayan Turkven, Sancak Group ile birlikte kargo şirketi MNG Kargo'yu MNG Holding'den satın aldı. Bu satın alma, Turkven'in 2017-2018 için Türkiye’ye UDY çekme hedeflerine ulaşma yolunda yeni bir kilometre taşı oldu.

 

2000 yılında kurulan Turkven, Türkiye'nin ilk bağımsız özel sermaye şirketidir. Şu anda 2 milyar dolarlık portföy yöneten Turkven'in danışmanlığını yaptığı fonlar Türkiye'de 20 adet yatırım gerçekleştirerek 5 milyar dolar değerinde sermaye ve borç finansmanı sağlamıştır. Turkven'in danışmanlığını yaptığı fonlardaki uluslararası yatırımcıların dünya çapında 1,7 trilyon dolarlık varlığı bulunmaktadır. Turkven, en son Mavi Jeans'in halka arzı sırasında uluslararası yatırımcıları bir kez daha, Borsa İstanbul aracılığıyla, Türkiye'deki bir hisse arzına yatırım yapmaya ikna etmiştir. Turkven'in mevcut yatırım portföyünde Medical Park (hastane zinciri), Flo (ayakkabı), Koton (perakende giyim), Mavi (tekstil), Mikro Yazılım (yazılım), Doğtaş-Kelebek (mobilya), Domino’s Pizza Türkiye ve Rusya, Golf (dondurma) ve Migros (perakende gıda) yer almaktadır.

 

Turkven ortaklarından Hale Özsoy Bıyıklı şunları söyledi: “Türkiye'de hızlı bir büyüme dönemine girmiş bulunuyoruz. Ticaretin can damarı olan kargo ve hızlı paket gönderme hizmetleri, Türkiye'deki şirketleri ve bireyleri en hızlı ve kolay şekilde birbirine bağlıyor. Sektörde otomasyon ve teknolojiye en fazla yatırım yapmış şirket olan MNG Kargo'nun tüm kargo kullanıcılarına en hızlı ve kaliteli hizmeti sağlayabileceğine ve e-ticaret nedeniyle artan talebi karşılayabileceğine inanıyoruz. MNG Kargo CEO'su Aslan Kut ve ekibinin liderliğinde Türkiye’nin stratejik coğrafi konumundan yararlanarak MNG Kargo'yu dünya çapında bir kargo ve hızlı paket şirketine dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

MNG Kargo - Kurye Dağıtımı Yapan Personel Görseli
Turkven; mng; kargo; sancak; yatırım