27.01.2010

ABD Büyükelçisi: Türkiye-ABD ticaret hacmi üç kat artabilir

 

AA - ABD’nin Türkiye Büyükelçi James Jeffrey, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin üç kat artırılabileceğini söyledi. Jeffrey, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini vurgularken, daha sıkı bir ekonomik iş birliğinin de gerekliliğinden bahsetti.

 

James Jeffrey, Türkiye'de iş yapan ABD firmalarının ekonomik faaliyetleriyle ilgili ortak konuları ele alan Amerikan Şirketler Derneği’nin (ABFT) kuruluşunun 6. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gala yemeğinde yaptığı konuşmada, ABD’nin Türkiye ile olan ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde çalıştıklarını söyledi.

 

Jeffrey, özel sektörü de içine alan daha güçlü bir ekonomik ilişkiye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Jeffrey, ''İki ülke arasında yaklaşık 15 milyar ABD doları seviyesinde bir ticaret hacmi var. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu rakamın üç kat artırılabileceğine inanıyorum'' dedi.

 

ABFT, Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 60 prestij sahibi ABD’li firmayı temsilen Amerika Ticaret Odası olarak Türkiye’de faaliyet gösteriyor. ABD’li firmalar için Türkiye’deki iş ve yatırım olanaklarını geliştirme misyonu ile kurulan ABFT, bu misyonu için yıllardır iş geliştirme teşvikleri ile ilgili çalışmalar yapıyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png