1.01.2010

ABD Büyükelçisi’nden yatırım desteği sözü

 

​​Dünya - ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye’nin son yıllarda olduğu gibi, gelecekte de yabancı yatırımlar için cazibesini sürdüreceğini söyledi.

 

Amerika Ticaret Odası’na bağlı Amerikan Şirketler Derneği (ABFT) ile önde gelen pazar araştırma kuruluşu GFK Türkiye Araştırma şirketi tarafından ortaklaşa düzenlenen ''Türkiye'deki İş ve Yatırım İklimi 2010'' araştırma sonuçlarının açıklandığı toplantının açılışında konuşan ABD Büyükelçisi, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde özel sektörün ve yatırımların önemini vurguladı.

 

Jeffrey, Washington’un Türk ve Amerikalı iş adamları arasında daha fazla iş birliği isteğini vurgularken, “Araştırma, Türkiye’nin yakın geçmişte olduğu gibi gelecekte de yabancı yatırımları kendine çekeceğini ve Türkiye’ye yüksek miktarda sermaye girişi olacağını gösterdi” dedi.

 

ABD Büyükelçisi küresel ekonomik krize de değinerek, “Türkiye küresel krizin olumsuz etkisine rağmen istikrarlı bir noktada ve ekonomisinin gösterdiği direnç ile yabancı yatırımcıları kendine çekmeye devam ediyor” dedi.

 

Jeffrey, Türkiye’nin ekonomik krizi başarıyla atlatmasında Ankara’nın izlediği ekonomi politikasının ve zamanında alınan önlemlerin etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
ABD büyükelçisi; Amerikan Şirketler Derneği; yatırım cazibesi; yatırım fırsatları