1.02.2012

Türkiye'den devlere teknoloji ihracatı

Habertürk - ODTÜ Teknokent şirketleri, Airbus, Boeing, Sikorsky, Rolls-Royce, Chicago Bulls (ABD), UCLA (ABD) ve Wingate Institute (İsrail) gibi firmalara bilgi ve teknoloji ihraç ediyor.

Yurt dışına bilgi ve teknoloji ihraç edilen projeler arasında, Rolls-Royce ile birlikte gerçekleştirilen alternatif yakıtlarla çalışan motor; Sikorsky helikopterlerine ait yazılımlar; Airbus ve Boeing uçakları için geliştirilen elektronik sistemler ve yazılımlar; Chicago Bulls (ABD), UCLA (ABD) ve Wingate Institute (İsrail) gibi kurumlara ihracatı yapılan Performans Test Sistemi gibi projeler bulunuyor.

Konu hakkında bilgi veren ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, teknokentte 253 Ar-Ge firmasının faaliyette bulunduğunu ve bu firmaların yaklaşık üçte birinin ODTÜ Teknokent'te kurulduğunu belirtti.

Bu şirketlerde yaklaşık 3 bin 750 kişinin istihdam edildiğini anlatan Batum, ''Bilişim, elektronik, savunma sanayi, telekomünikasyon ve biyoteknoloji, ODTÜ Teknokent'in öncelikli sektörleridir. Şirketlerin % 56'sı bilişim, % 22'i elektronik, % 6'sı telekomünikasyon, % 2'si medikal, biyomedikal, biyoteknoloji, % 14'ü ise ileri malzeme, uzay-havacılık, enerji, otomotiv, çevre gibi diğer alanlarda Ar-Ge çalışması yürütüyor'' diye konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; teknoparklar; metutech; odtu; odtu teknopark; odtu teknopark şirketleri; teknopark ihracat