2.02.2012

Alman devi güneş için geliyor

Sabah - Akfel Group bünyesinde Türkiye güneş enerjisi pazarında faaliyet gösteren ve gerçekleştirdiği projelerle pazarın en büyük proje portföyüne sahip olan Merk Solar Enerji ile Almanya'nın güneş enerjisini devi Gehrlicher Solar güçlerini birleştirdi. "Gehrlicher Merk Solar Enerji A.Ş." adıyla kurulan yeni şirket Türkiye'nin doğusu ve güneyinde güneş tarlaları kuracak. Şirket ayrıca evlere güneş enerjisi sistemleri kurarak, enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.


Ortaklık protokolünün imzalandığı toplantıda konuşan Akfel Mühendislik Grup CEO'su Murad Baltacı, "Yeni şirket proje geliştirme, mühendislik, EPC, finansman ve güneş enerji santrali kurulumu alanlarında hizmet verecek. Bu kapsamda kurulan şirketin hedefi; 2015 yılına kadar 600 MegaWatt'lık güneş enerjisi pazarında önemli bir paya sahip olmak" dedi. Türkiye'nin Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu kentlerinde bayilikler vereceklerine değinen Baltacı, 500 KW altı projeler için de lokal firmalarla işbirlikleri oluşturacaklarını söyledi.


Gehrlicher Solar AG CEO'su Klaus Gehrlicher ise, "Hızla büyüyen ve artan enerji talebinden dolayı Türkiye güneş enerjisi için oldukça çekici bir pazar haline gelmiştir. Türk hükümeti, yenilenebilir enerji kaynaklarındaki yatırımları arttıracak genel elektrik tarifesine çok yakın olan YEK (yenilenebilir enerji kaynakları) Cetveli uygulamasını kanunen başlatarak ileriye yönelik başarılı bir harekette bulunmuştur. Bu durum da, ciddi manada sürekli gelişen bir pazarın oluşmasında ideal olan ön koşulları oluşturmuştur. Merk Solar ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığımızdan dolayı çok mutluyuz ve birçok başarılı projelere birlikte imza atmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; güneş enerjisi; yenilenebilir enerji; türkiye güneş enerjisi; türkiye yenilenebilir enerji potansiyeli; gehrlicher; akfel; merk solar