1.03.2016

Yaşar Holding ile Toyo Ink Group ortaklığı sağlandı

Dünya - Boya, kimya, mürekkep sektöründeki Yaşar Holding ile dünya matbaa mürekkepleri sektöründeki Toyo Ink Group arasında atılan imza ile ortaklık süreci tamamlandı.


Hisse devir sözleşmesini Ocak 2016’da imzalayan Yaşar Holding ve Toyo Ink Group, sözleşme sürecini tamamladı. Yaşar Holding iştiraklerinden olan, 1968 yılında Türkiye’nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası olarak kurulan, Türkiye’de gazete ve dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarında faaliyet gösteren Dyo Matbaa Mürekkepleri’nin yüzde 75 hissesi, Tokyo - Japonya merkezli Toyo Ink Group’un oldu. Dyo Matbaa Mürekkepleri, yoluna Toyo Matbaa Mürekkepleri A.Ş. ismi ile devam edecek. Yaşar Holding, yüzde 25 hisse ile Toyo Matbaa Mürrekkepleri’nin ortağı olmayı sürdürecek.


Türkiye'de üretim yapan Dyo Matbaa Mürekkepleri ve dünyanın en büyük ilk üç mürekkep üreticisinden biri olan Toyo Ink'in bir araya gelmesiyle, şirketin bölgedeki varlığının güçlenmesi, yeni ürün ve hizmetler ile hem ulusal hem de komşu bölgelerdeki pazarda iş hacminin artması hedefleniyor.

Toyo Ink Group Logosu