1.08.2011

'İstikrar için Türkiye’ye geldik'

Sabah - Adabank'ı satın alan Dubai merkezli G Capital Limited'in Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (COO) David Haigh, geçmişin güvenli limanı Avrupa'da türbülansın devam etmesi, birlik ülkelerinin iflasın eşiğine gelmesinin yatırım için Türkiye'yi farklı bir konuma getirdiğini söyledi.

"Adabank'ta 53 milyonla başlayıp, muhammen bedel olan 75 milyonla sona ermemizin tek bir sebebi var. O da istikrar. Bu istikrar ne Avrupa'da var, ne de ABD'de...” diyen Haigh, "2 yıldır Türkiye'yi izledik, inceledik. Güçlü bankacılık yapısı bu alanda girmemizin en büyük nedeni oldu. Çok fazla fırsat var. Fırsatlar denizi gibi." değerlendirmesinde bulundu.

2005'te Dubai'de kurulan G Capital Limited'in Türkiye'deki hikâyesinin yeni başladığını söyleyen Haigh, BBDK onayının ardından gerçekleşecek satış hakkında, "Finans ile Türkiye'ye adım attık ama enerji, teknoloji, sigortacılık, turizm, altyapı alanında fırsatlar dikkat çekiyor. Bunlara yönelik de yatırım yapmak istiyoruz." diye konuştu.

G Capital Limited'in ana sermayedarı Körfez'in en güçlü yatırım bankalarından Gulf Finance House. Bankanın ana iş kolu olan finans sektörü dışında, Hindistan'dan Fas'a, Avustralya'dan Kazakistan'a, geniş bir coğrafyada onlarca milyar dolarlık enerji kentleri, alüminyum tesisleri, çimento fabrikaları, bilişim şirketleri gibi yatırımları bulunuyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler; adabank; g capital; gulf finance house; gurmen grubu; körfez sermayesi; dubai