1.10.2012

Türkiye'de Toyota'nın yerlilik oranı artacak

Zaman - Toyota Avrupa Başkanı Didier Leroy, Haziran ayından itibaren bantlardan inmeye başlayacak yeni Corolla ile birlikte Türkiye'de yan sanayiden daha çok parça alacaklarını ve yerli katkıyı artırmak istediklerini söyledi.

Yeni Corolla üretiminin Adapazarı açısından önemli olduğunu belirten Didier Leroy, "Bu üretim için onay alınamasaydı, tesis gerçekten zor duruma düşecekti" dedi. Avrupa'daki fabrikalarının tam kapasiteye ulaşması için titiz bir çalışma yaptıklarını belirten Leroy, "Adapazarı fabrikasının da tam kapasiteye kavuşması bizim için büyük önem taşıyordu. İngiltere fabrikasını Auris'in üretim üssü yapmaya karar verdik. Bunun için Türkiye pazarına da uygun bir model olmasını istedik ve sedan modelimiz Corolla'yı seçtik. Japonya'daki merkezden onay alma sürecinde heyecanlandık. Açıkçası onay alamasaydık, çok zor durumda kalırdık. Hem Adapazarı'nın, hem de Avrupa operasyonunun geleceğini Corolla ile kurtardık" diye konuştu.

Corolla üretimi için Adapazarı tesisine yaklaşık 150 milyon ABD doları yatırım yapacak olan şirket, önümüzdeki yıl içinde 800 kişiye daha tesiste iş imkânı sağlayacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; yeni corolla; toyota adapazarı; toyota türkiye; corolla üretim