2.07.2012

Ford Otosan mühendislik ihraç etti, 50 milyon dolar kazandı

Sabah - Ford Motor Company'nin Avrupa'daki üçüncü büyük Ar-Ge merkezinden biri haline gelen Ford Otosan, yaptığı çalışmaların meyvesini almaya başladı.

Ford Otosan, Gölcük ve İnönü tesislerinde ürettiği araçların ihracatından sonra şimdi de mühendislik ihraç ederek, Türkiye'ye döviz kazandırıyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, geçen yıl mühendislik hizmetlerinden 50 milyon ABD doları civarında ihracat geliri elde ettiklerini, bu yıl sonunda ise bu rakamı ikiye katlamayı hedeflediklerini anlattı.

2007 yılında kurulan Ar-Ge merkezinde 650 kişinin çalıştığını, bugün ise bu sayının 1200 mühendise yükseldiğini söyleyen Yenigün, "Ford Otosan, üretim tesislerinden araçlarını üretip, limanımızdan gemiye bindirip, dünyanın çeşitli ülkelerine gönderirken bir fatura kesiyor ve kasamıza döviz giriyor. Şimdi yeni açtığımız bu kapıdan da Ford'un mühendislik işlerini yapıp, mühendislik faturası kesmeye başlıyoruz. Bu çerçevede hem şirkete hem de Türkiye'ye mühendislikten ihracat geliri kazandırıyoruz" dedi. Yenigün, Ford Otosan'ın sadece üretici değil, ürünü tarif eden, know-how'ı elinde tutan bir şirket olması, sürdürülebilir bir şekilde büyümesi için mühendislik bölümü kurduklarını söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ford türkiye; ford otosan; otomotiv sektörü; ford ar-ge; mühendislik ihracı