2.12.2011

Alman FEV Türkiye’de ofis açtı

Yeni Şafak - İleri teknoloji güç ve araç üretim liderlerinden Alman FEV, Türkiye pazarına girdi. FEV'in üst yöneticilerinden Michael Wilhelm, "Türkiye'nin yerli araç projesinde önemli bir oyuncu olmaya adayız" dedi.

Almanya Aachen merkezli dünyanın lider ileri teknoloji güç üretim ve araç teknolojileri geliştirme şirketi FEV GmbH (FEV), Türkiye pazarında faaliyete geçti. FEV'in söz konusu yatırımının stratejik önemi ve geleceğe yönelik planları, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, FEV Doğu Avrupa ve Asya Bölgelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Michael Wilhelm, FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner Göçmez'in katıldığı toplantıda paylaşıldı. FEV Türkiye'nin olası müşteri tabanını ağırlıklı olarak otomobil, kamyon, tır, orta ölçekli araç, otobüs ve tarımsal araç üreticileri ve tedarikçilerinin oluşturması bekleniyor. Aynı zamanda savunma endüstrisi gibi otomotiv sektörü dışında kuruluşlara da hizmet verecek FEV Türkiye'nin, şimdiden birçok üretici ile görüşme halinde olduğu kaydedildi.

FEV Doğu Avrupa ve Asya'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Michael Wilhelm, başka ülkeler için yerli otomobil projesi kapsamında FEV tarafından motor geliştirildiğini hatırlattı. Wilhelm, Türkiye'de yerli araç üretiminin gündemde olduğu bir dönemde pazara giriş yaptıklarını, yerli araç projesinde önemli bir oyuncu olmaya aday olduklarını söyledi. Wilhelm, "Dünyanın sayılı otomotiv üretim merkezlerinden biri olan Türkiye'nin yerli araç projesi kesinlikle hayal değil. Gerekli her türlü kaynak bu ülkede mevcut" dedi. TYDTA Başkanı İlker Aycı da, "FEV aracılığı ile gerçekleşecek olan know-how transferi Türkiye'de otomotiv sektörüne yeni bir boyut kazandırıp, Türkiye'yi uluslararası piyasalarda daha rekabetçi hale getirecektir. Bugün dünyanın en büyük 16. otomotiv üreticisi konumunda olan Türk otomotiv sektörü, teknoloji transferi ile üretimde katma değeri arttırarak Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunacaktır" diye konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv yatırımı; yerli otomobil; fev; tydta; ilker aycı; başbakanlık yatırım