2.12.2011

Microsoft’tan Ar-Ge yatırımı için olumlu sinyal geldi

Hürriyet - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ABD’li bilişim devi Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer’a Türkiye’de yatırım önerisi götürdü. Ballmer de “Ar-Ge merkezinin kurulması için araştırma yapacağız” yanıtını verdi. 

Bakan Ergün, ABD’nin Seattle kentindeki Microsoft genel merkezinde ziyaret ettiği CEO Steve Ballmer ile yaptığı görüşmede Türkiye’de yatırım teklifi götürdü. Ballmer ise “Bir araştırma geliştirme merkezi yatırımı için ekip gönderip araştırma yapacağız, Skype’ın gelişimi için de ülkeniz uygun” yanıtını verdi. Fatih Projesiyle yakından ilgilenen Ballmer, Bakan Ergün’e birkaç farklı modelde tablet bilgisayar tanıttı.

Toplantıda işbirliği ve yatırım içeren konular üzerinde durulduğunu anlatan Bakan Ergün, bunlardan birinin Microsoft ve Türk üniversitelerinin işbirliği olduğunu anlattı. Microsoft’un şu anda Koç Üniversitesi’yle işbirliği yaptığını belirten Ergün, görüşmede bunun çok daha fazla üniversiteye yayılması görüşünün çıktığını kaydetti.

Bakan Ergün, Türkiye’nin gerek potansiyeli gerekse verdiği teşviklerle önemli bir Ar-Ge merkezi haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Bunu Ballmer’a da anlattık. Kendilerinden Türkiye’ye yatırım yapmalarını istedik. İsrail ve Hindistan’da kurulan Ar-Ge merkezlerini Türkiye’ye de kurmalarını istedik. Kendisi de bunun araştırılması için Türkiye’ye bir heyet göndereceğini ve konuyu inceleyeceğini belirtti.” Ballmer, Skype’ın bir unsurunun Türkiye’de olabileceğini söyledi. Nihat Ergün, Microsoft’un en önemli teknolojilerden biri olan bulut bilişim için de büyüme hızına bağlı olarak Türkiye’de donanım üretiminin yapılmasının da görüşmede konuşulduğunu söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; yazılım sektörü; bilişim sektörü; microsoft; ar-ge yatırımı; nihat ergün; skype; steve ballmer