3.06.2011

İstanbul turizm zengini olacak

Sabah - Geçen yılın Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, yaptığı yatırımların ve organizasyonların meyvesini 2011 yılında toplayacak. Bölgenin finans merkezi olmaya hazırlanan İstanbul, turizmden milyarlarca dolarlık gelir hedefliyor.

Dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden MasterCard'ın hazırladığı raporda metropoller arasında turizmde en hızlı büyüyecek kentlerden biri İstanbul olacak. Yabancı turistlerin yaptığı harcamanın geçen yıla göre % 30,1 oranında artış gösterdiği İstanbul, bu oranla raporda ele alınan 132 şehir arasında ilk sırayı alıyor. Bu yıl ilki düzenlenen ShoppingFest ile özellikle yabancıların çekim yeri olan İstanbul, Mastercard raporuna göre bu yıl beklenen 9,4 milyon turistten yaklaşık 10,2 milyar ABD doları değerinde gelir elde edecek.

Beklenen % 20,4’lük artışla turist sayısını geçen yıla göre en fazla artıracak 3. destinasyon olan tarihi kent, dünya sıralamasında New York, Roma, Dubai, Amsterdam, Milano ve Viyana gibi rakiplerini geride bırakarak 9,4 milyon turistle 7'nci olacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; istanbul; turizm sektörü; istanbul turist sayısı; mastercard; shopping fest