3.07.2013

Kentsel dönüşüme yabancı sermaye de girdi

Hürriyet - İstanbul Fikirtepe'de konut projesi geliştiren şirketlerden Vartaş Yapı, Alman gayrimenkul yatırım şirketi Stern ile yüzde 50 ortaklığa gitti.


Fikirtepe'de bin 500 hak sahibi ile anlaşan Vartaş Yapı buradaki 3 bin konutu Stern ile birlikte inşa edecek. Fikirtepe'de yapıllacak projenin yatırım değeri 300 milyon lira.
Alman Borsası'nda halka açık bir şirket olan Stern, yarı yarıya ortak olduğu proje için 150 milyon lira kaynak aktaracak. Ortaklık ile birlikte yabancı sermaye Türkiye'de ilk kez bir kentsel dönüşüm projesinde yer almış olacak. 


Almanya, Avusturya ve İstanbul'da gayrimenkul alanında yatırımları bulunduğunu belirten Stern yönetici ortağı Hans Kilger, 5 senedir İstanbul'da araştırma yaptıklarını, 200 projeyi incelediklerini ve en sonunda Vartaş'ın Fikirtepe projesini ortaklık için seçtiklerini söyledi. "Niçin Türkiye?" sorusuna ise Kilger, "Bizim Almanya'da yaş ortalaması 50, Türkiye'de ise 30'un altında. Çin gibi ülkelerin de önümüzdeki 15 sene boyunca sürekli büyüyeceğine inanmıyoruz. Ama Türkiye'nin büyüyen bir ekonomi olacağına inanıyor ve güveniyoruz. Onun için buradayız. Avrupa'nın gayrimenkul yatırım potansiyeli en yüksek, bir numaralı şehri İstanbul..", dedi.

Bina Görseli