3.11.2010

İspanyol BBVA, Garanti Bankası'na ortak oldu

Reuters - İspanyol bankacılık grubu BBVA, 5,8 milyar ABD doları değerinde bir anlaşma ile Garanti Bankası'nda % 24,9 hisse satın aldığını açıkladı. Grup bu hamleyle, İspanya'daki ekonomik durgunluğun etkilerini, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Türkiye pazarına girerek aşmaya çalışacak.

 

BBVA'nın satın aldığı % 24,9'luk hisse, İspanyol bankasına Garanti'nin yönetimine iştirak yetkisi verecek. BBVA'nın ağırlıklı olarak Güney Amerika ve ABD ile sınırlı olan yurt dışı operasyonlarına önemli bir ivme kazandırması beklenen Garanti Bankası ortaklığı, bankanın büyüme potansiyelinin en yüksek olduğu pazarlara açılma stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Satın alma operasyonu ile ilgili yapılan basın duyurusunda, Türkiye'nin büyüme potansiyeline özel bir vurgu yapılırken, ülkenin disiplinli ve istikrarlı bir finans sistemine sahip olduğu belirtildi.

 

Anlaşmada BBVA'nın hisse başına, Garanti hisselerinin Cuma günkü değeri üzerinden % 10 indirimle, 8 Türk lirası ödediği belirtildi. Türkiye'nin en iyi yönetilen bankalarından biri olarak kabul edilen Garanti Bankası hisseleri sene başından bu yana yaklaşık üçte bir oranında artış gösterdi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; bankacılık; finansal hizmetler; garanti; bbva; ge; doguş grup