4.07.2012

Caterpillar yöneticileri yatırım için Ankara'da

Zaman - Enerji, inşaat, iş makineleri ve petrokimya sektöründe çok sayıda firma rotayı Türkiye'ye çevirdi. Dünyanın önde gelen iş makineleri üreticilerinden ABD'li Caterpillar yöneticileri yatırım için Ankara'ya geldi.


Caterpillar Grup Başkanı Richard Lavin, dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya geldi. Çağlayan, Lavin'in yanı sıra Caterpillar Finans Genel Müdürü Mark Thompson ile Borusan Holding CEO'su Agah Uğur'u kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde firma yetkililerinin teşvikle Türkiye'de yatırım imkanları hakkında bilgi aldıkları öğrenildi. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) bu yatırım için uzun süredir ABD'de görüşme yürütüyordu. Kapsamlı bir yatırım düşünen Caterpillar yetkilileri, tutar konusunda açıklama yapmıyor. Rakamın milyar doları bulması bekleniyor.

 

Yatırım, Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından iki hafta önce açıklanmıştı. Caterpillar'ın Türkiye'de oldukça büyük yatırım gerçekleştirme konusunda ciddi yaklaşım içinde olduğunu belirten Ergün, "İnşaat hem Türkiye'de çok yaygın hem de Orta Doğu'da çok ciddi inşa hareketleri var. Bu iş makineleri sektörünü çok cazip hale getiriyor ve o pazarın içinde de firmalar üretim gücüyle bulunmak istiyor." açıklaması yapmıştı.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; caterpillar; türkiye yatırım fırsatları; türkiye amerikan yatırımları; yeni teşvik sistemi