4.10.2010

GE Türkiye, enerji yatırımlarına hız verecek

Hurriyet Daily News - General Electric (GE) Türkiye Genel Müdürü Kürşat Özkan, firmanın Garanti Bankası’ndaki hisselerini satarak enerji projelerine daha fazla yatırım yapmaya hazırlandığını söyledi. Özkan, GE Türkiye’nin 1,5 milyar ABD doları civarı olan cirosunun yaklaşık 500 milyon ABD dolarının Garanti Bankası kaynaklı olduğunu ifade etti. GE, halen piyasa değeri yaklaşık 23,5 milyar ABD doları olarak tahmin edilen % 20,85’lik hissesini elinde bulunduruyor.

Özkan, GE International’ın hisse senedi varlıklarını 600 milyar ABD dolarından 400 milyar ABD dolarına düşürmeye karar verdiğini, varlıkların yaklaşık 200 milyar ABD dolarının da dünyanın farklı yerlerinde enerji ve sağlık yatırımlarına yönlendirileceğini söyledi. Gama Enerji’deki % 50’lik hissesiyle, GE Türkiye, enerji sektöründeki yatırımlarını artırmayı planlıyor. Şirketin, Çanakkale ve Balıkesir’de üç rüzgar santrali lisansı bulunuyor.

Özkan, “Türkiye’nin AB’nin çevre mevzuatına uyuma hazır olması nedeniyle önümüzdeki birkaç on yıl içinde enerji, Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü olacak” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; general electric; ge; enerji sektörü; enerji yatırımı; sağlık yatırımı; kürşat özkan