4.12.2013

Gökdelenleri giydiren ABD’li şirket Türkiye’yi merkez yaptı

Star - Türk inşaat sektöründe yaşanan gelişim dünya markalarının da gözünü Türkiye’ye çevirdi. Dev gökdelenlerde yangına karşı en önemli güvenlik ürünlerinden olan alüminyum kompozit panelde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan ABD’li Alubond USA, yatırım için geldi.

 

Alubond USA’nın Aldom AŞ ile yaptığı ortaklıkla hayata geçirilen yatırım ilk aşamada 100 milyon dolar tutarında olacak. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki tesis A2 sınıfı yanmaz kompozit panel üretimi yapacak.


Bu yatırımla Türkiye, Alubond USA’in Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetler pazarına yönelik üretiminin merkez üssü olacak. Yıllık 500 milyon dolar ciro hedeflenen tesisle 500 kişilik istihdam sağlayacak. Yatırıma ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Alubond USA’in dünya çapındaki üretim ve dağıtım haklarının sahibi Dubaili Mulk Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve dünyanın ilk 500 büyük sanayicisi arasında yer aldığı belirtilen Nawab ul Shaji, “Türkiye’deki yatırımlarımızı tamamladığımızda, Türkiye, Alubond USA’in dünyadaki en büyük üretim tesisi ve ana merkezi olacaktır” dedi.

 

Küresel kriz ortamında Türkiye kararlı yükselişiyle dikkat çektiğini belirten Shaji “Çok geniş bir coğrafyaya hitap edecek Türkiye tesisimizin stratejik öneme sahip olacağını düşünüyorum. Çorlu’daki tesislerimizde, A2 yanmaz alüminyum kompozit paneli Avrupa’dan Rusya’ya, Kafkaslar’dan Irak’a dek büyük bir pazara sunacağız” diye konuştu. Shaji, tüm yatırım tamamladığında Alubond Türkiye’nin dünyadaki en büyük üretici olmasını beklediğini söyledi.

Alubond USA Görseli