5.03.2013

Türk-Yunan İş Forumu'ndan ticaret ve yatırımları artırma kararı

Yeni Şafak / Star - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda yüzde 100'den fazla arttığını belirterek, 'En kısa zamanda ticaret hacmini 10 milyar dolar seviyesine çıkarmalıyız dedik. 2015 sonu itibariyle kararlılığımızı ortaya koyalım ve 10 milyar dolar seviyesini gerçekleştirelim' dedi.


Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın ziyareti kapsamında gerçekleşen Türkiye-Yunanistan 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında çeşitli alanlarda 25 belgenin imzalandığını hatırlattı.


Konsey toplantısına katılan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı da, Yunanistan’ın 2002-2011 yılları arasında Türkiye’ye toplam 6.6 milyar dolar doğrudan yatırım yaptığına dikkat çekerek, “Yeni teşvik sistemini Yunan yatırımcılara anlatmak için bu ülkeye gideceğiz…”, dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Görseli