5.08.2011

‘Türkiye, turizm gelirinde dünya sekizinciliğine yükselecek’

Today’s Zaman – Ağırladığı turist sayısı her geçen yıl artan Türkiye, turizm sektöründen en çok gelir elde eden ülkeler sıralamasında da yükselişini sürdürüyor. Turizm sektörünün bu yıl ulaşması beklenen 25 milyar dolarlık gelir seviyesi, Türkiye’yi küresel turizmin en çok kazanan 8. ülkesi yapacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, bu yıl turist sayısının geçen yıla oranla yüzde 10, turizm gelirlerinin ise yüzde 15 artmasının beklendiğini söyledi. Türkiye’nin 2010 yılında turizm sektöründen 22 milyar dolar gelir elde ettiğini söyleyen Barut, “bu yıl bu rakamın 25 milyar dolara ulaşarak Türkiye’yi turizmden en çok kazanan ülkeler listesinde sekizinci sıraya yükseltmesini bekliyoruz..” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünya turizminde ilk 5 ülke arasına girme hedefine vurgu yapan Barut, bu hedefe ulaşmak için yabancı ziyaretçi sayısının iki katına çıkmasının gerektiğinin altını çizdi. Barut, “Mevcut büyüme hızının sürdürülmesi ile Türkiye bu hedefe ulaşacaktır..”, dedi.

Küresel turizm sektöründe yıldızı hızla parlayan Türkiye halen dünyanın 7. en çok ziyaret edilen ülkesi konumunda bulunuyor. Bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısının 31 milyonu aşması bekleniyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; turizm sektörü; turizm geliri; türkiye turist sayısı; 2011 turist sayısı; türkiye turizm