6.05.2014

ABD’li 17 dev yatırıma geliyor

Sabah - Hız kesmeden büyümeye devam eden Türkiye ekonomisi ABD'li yatırımcıların ilgi odağı oldu. Medikal teknoloji ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren dünyanın önde gelen 17 firması, ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Kumar ile yeni ortaklıklar için bu hafta Türkiye'ye geliyor. Hafta sonuna kadar Ankara, İstanbul ve İzmir'de 400'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirecek olan firmaların 16 tanesi, daha önce Türkiye'de iş yapmamış şirketlerden oluşuyor.


ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michael A. Lally, ABD’li şirketlerin Türkiye pazarını önemsediğine dikkat çekerek 35 firmanın gelmek için başvuruda bulunduğunu; ancak 17 tanesini kabul edebildiklerini belirtti. Lally, ticarette başarılı olunmasının ardından bölge ülkelere ortak açılmanın masaya yatırıldığını kaydetti. Yeni ticaret ortaklıkları ile iki ülke arasında 30 milyar dolarlık iş hacmi hedefleniyor.


ABD Büyükelçiliği internet sitesinde medikal yatırım seferinin amacı Türk ekonomisine büyük övgü ile şu şekilde anlatılıyor: “Geçtiğimiz 10 yılda, Türkiye sağlık hizmetinin inşasına neredeyse 5 milyar dolar yatırım yaptı. 2015 yılına kadar sektörün 3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor.”

" height=
türkiye; sağlık sektörü; yatırım; abd; türkiye pazarı; ticaret ortaklığı