6.06.2013

Katarlı fondan Türkiye’de yatırım atağı

Star - Türk gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcının gözdesi olmaya devam ediyor. Mütekabiliyet yasası ve hemen ardından yabancıların oturma izinlerinin uzatılması başta Orta Doğu olmak üzere birçok yabancı yatırımcının Türkiye’ye akın etmesine neden oluyor.

 

Katar’ın en büyük halka açık gayrimenkul şirketi olan Barwa Grup, Türk emlak pazarına ilgisiz kalmayan yabancı grupların başında geliyor. Türkiye’ye ilk olarak Sinpaş ortaklığı ile giren ve 2011 yılında Zeytinburnu sahilinde Ottomare Suites projesini hayata geçiren Barwa, Türkiye’de yeni yatırımlara hazırlanıyor. Türkiye ve ABD pazarına yatırım yapmak üzere 500 milyon dolarlık bir bütçe ayıran grup, AVM ve rezidans gibi büyük yatırımlar planlıyor.


Barwa Gayrimenkul Grubu CEO’su Abdullah Abdulaziz El Subai Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmelerin heyecan verdiğini belirterek “Türkiye’nin güven ve istikrarla büyüyen ekonomisi emlak sektörüne yabancı yatırımcıların ilgisini artırıyor. Mütekabiliyet yasası ve kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkenin notunu artırması emlak sektörünün daha iyiye gideceğini gösteriyor. 500 milyon dolarlık bir bütçe ile ABD ve Türkiye’de AVM ve rezidans projelerine girmek için hazırlık yapıyoruz..” dedi.

 

Katarlı Barwa Group, Katar’ın en büyük halka açık gayrimenkul şirketi ve grubun 2012 yılı sonu toplam varlık değeri 50 milyar doların üzerinde.

Şirket Binaları ile İlgili Görsel
türkiye; gayrımenkul sektörü; körfez yatırımcıları; barwa grup; mütekabiliyet yasası