5.06.2013

Türkiye-Güney Kore yatırım ajansları arasında işbirliği

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Kore Ticaret ve Yatırım Promosyon Ajansı (KOTRA), kurumlar arası işbirliği yoluyla Türkiye ile Güney Kore arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırımların artırılmasına yönelik bir mutabakat zaptı imzaladılar. KOTRA tarafından 28-29 Mayıs tarihlerinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Kore Denizaşırı Yatırımlar Fuarı’nda (KOIF) imzalanan mutabakat zaptı ile Türkiye ve Güney Kore arasındaki iş ve ticaret bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Açılışında Türkiye’nin Güney Kore Büyükelçisi Naci Sarıbaş’ın da hazır bulunduğu fuara Türkiye’yi temsilen katılan TYDTA, etkinlik kapsamında Türkiye’nin yatırım ortamı ve sunduğu iş fırsatlarını başta Güney Koreli olmak üzere tüm dünyadan iş çevrelerine tanıttı. Yaklaşık 700 şirketi temsilen 1000 kişinin ziyaret ettiği KOIF 2013’de TYDTA, Türkiye’nin yabancı yatırımcılara sunduğu olanaklar ve yatırım teşvikleri konulu bir de seminer düzenledi.

Türkiye ile Güney Kore arasında halen senede 7 milyar dolar civarında olan ticaret hacminin geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşması ile birlikte artması bekleniyor. Türkiye’de aralarında Hyundai ve POSCO gibi devlerin de bulunduğu 200’ün üzerinde Güney Kore menşeli firma faaliyet gösteriyor.
Türkiye-Güney Kore Yatırım Görseli