6.10.2011

Lübnanlı Bank Audi Türkiye piyasasına giriyor

Vatan – Lübnan’ın en büyük bankası Bank Audi, Türkiye piyasasına girmeye hazırlanıyor. Mevduat bankacılığı konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) ile yaptığı görüşmeleri tamamlayan Bank Audi, başvurusu onaylanırsa 10 yıl aradan sonra bankacılık lisansı alacak ilk banka olacak.


Üst Kurul’a yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, daha önce Tekstilbank’ı satın almak için girişimlerde bulunan Lübnanlı Bank Audi, mevduat bankacılığı için BDDK’yla yaptığı görüşmeleri tamamladı. Gereken şartların tamamını yerine getiren Lübnanlılar, Türk bankacılık sektörüne adım atmak için gün saymaya başladı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in daha önce ısrarla altını çizdiği 300 milyon dolarlık sermaye yeterliliğine de kabul eden banka, şimdi Üst Kurul’un vereceği resmi onayı bekliyor. Eğer onay çıkarsa Bank Audi, Türk finans sektörünün 45’inci bankası olarak faaliyet gösterecek. Dört katılım bankası da dahil edildiğinde sektörün 49’uncu üyesi olacak. Toplam 11 ülkede faaliyet gösteren Bank Audi, tüm Arap dünyasının dördüncü büyük bankası ünvanına sahip.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler sektörü; bankacılık sektörü; bank audi; bankacılık yatırımı; finans yatırımı; bddk; bankacılık lisansı