6.10.2015

TÜBİTAK ve Rolls-Royce'tan teknoloji merkezine imza

Sabah - Türkiye ve İngiltere teknoloji Ar-Ge'sinde önemli bir anlaşmaya imza attı. İmza, Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve İngiltere Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Maude of Horsham gözetiminde atıldı.

 

Dün İstanbul'da yapılan anlaşmaya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Rolls-Royce Küresel İletim Direktörü Dr. Hamid Mughal imza koydu.

 

Bakan Işık, Rolls-Royce'un dünya genelinde açtığı Mükemmelliyet Merkezleri zincirine Türkiye'yi de kattığını belirterek, "Biz Ar-Ge konusunda özel sektörü destekliyoruz. Global firmaların gelmesi için de önemli teşvikler veriyoruz. Bu merkezle ilgili de tüm sorunların çözümü için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu merkezin yeni teknolojiler üreteceğine inanıyorum. Bu teknolojilerin Türkiye ve İngiltere'de üretime geçmesini diliyorum" dedi.

 

İngiliz Bakan Maude of Horsham da imzanın İstanbul'da atılmasından duyduğu memnuniyeti vurgulayarak "Bu imzayı İstanbul'da atmamız çok önemli. Çünkü İstanbul dünya ticaretinin merkezi. Bu anlaşma ile yeni teknolojilerin üretilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rolls-Royce Markası Görseli