29.09.2015

Fiat Egea törenle banttan indi

Milliyet - TOFAŞ tarihinin en yüksek yatırım gerçekleştirilen otomobil projesi olarak ön plana çıkan Fiat Egea’nın banttan indirilme törenine, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu da katıldı. Yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Egea  projesinde Türkiye'de yapılan araştırma ve geliştirme çalışmaları belirleyici oldu.

 

Törende konuşan ve Fiat Egea’yı ’Akıllı bir proje’ olarak değerlendiren Mustafa V. Koç, "Akıllı, çünkü çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye’nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği otomobil olarak geliştirildi. Akıllı bir araç. Çünkü iç pazarın yanı sıra batı ve doğu Avrupa müşterisine de hitap ediyor. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 40 ülkeye ihraç edilecek" dedi. Yaklaşık bir yıl önce Amerika’ya ihraç edilmeye başlanan Doblo’nun yenilenmesiyle başlayan yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç şunları söyledi:

 

"Türkiye’nin istikrarlı büyümesi için kalıcı sanayi projelerine ihtiyacı var. Sanayi yatırımlarının artması ve bu alandaki adımların çok boyutlu düşünerek atılması büyük önem taşıyor. Sanayi projelerinin, iç pazarın yanı sıra ihracata yönelik olarak geliştirilmesi, bunlarla birlikte ilave istihdam da yaratması gerekiyor. Bugün de bu modele örnek niteliğinde olan Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımlarından biri için buradayız."

 

Fiat Egea'nın aynı platformda sedan dışında hatchback ve station-wagon olmak üzere iki farklı versiyonu da TOFAŞ'ın Bursa fabrikasında üretilecek. Egea platformunun 7 yıl boyunca toplam 1.2 milyon adet üretilmesi planlanıyor.

 

 

Fiat Egea Otomobili Görseli
türkiye; otomotiv sektörü; fiat fabrika; tofaş; fiat egea