6.12.2010

Rüzgâr enerjisinden elektrik üretimi için lisans verildi

Hurriyet Daily News - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) rüzgâr enerjisinden elektrik üretmek isteyen yatırımcıların beklediği üretim lisanslarını vermeye başladı. Geçtiğimiz hafta lisans başvurularını değerlendirmek için toplanan EPDK, bu kapsamda Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş'nin Adıyaman'daki 25 MW kurulu gücündeki rüzgâr santrali için üretim lisansı verilmesine karar verdi. 1 MW güç yaklaşık 300 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, EPDK, teknik değerlendirmesi olumlu aynı bölge için birden fazla başvurunun bulunmadığı projeler için lisans vermeyi sürdürecek.

Önümüzdeki dönemde kurulun, toplam kurulu gücü 1.343 MW seviyesinde ve maliyetlerinin toplamda 2,7-3,2 milyar Türk lirasına ulaşması hesaplanan 27 santral projesine onay vermesi bekleniyor.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, konuyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, Türkiye’nin mevcut rüzgâr enerjisi kapasitesinin 1.200 MW civarında olduğunu söyleyerek, 2011 yılında özel sektör için rüzgâr enerjisi yatırımlarında bir seferberlik döneminin başlayacağını belirtmişti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; enerji sektörü; rüzgar enerjisi; enerji yatırımı; elektrik üretimi; rüzgar santrali; rüzgar lisansı