7.03.2012

Karsan V1 Cenevre’de vitrine çıktı, banttan 200 milyon avroya inecek

Hürriyet - Türk otomotiv sektörü 82’ncisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na damgasını vurdu. Karsan’ın New York taksi ihalesi için geliştirdiği V1 konseptinin seri üretime hazır hali ilk kez Cenevre’de vitrine çıktı. Tasarımından, yürüyen aksamına % 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği araç, yurt dışında bir fuarda sergilenen ilk Türk markası oldu. Fuarda ayrıca Ford Otosan’ın ürettiği yeni Transit’in konsept versiyonu, Hyundai Assan’ın ürettiği yeni i20 ve Oyak Renault’un üretmeye hazırlandığı yeni Megane HB sergilendi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cenevre’de Karsan standını ziyaret etti. Çağlayan, Karsan V1’in Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmesinden dolayı gurur duyduklarını söyledi. Çağlayan, şöyle konuştu: “Şimdi sıra aracın Türkiye’de seri üretimine başlamasında. Türkiye ilk defa tasarımı kendine ait bir ürünü ortaya koyuyor. İyi ki New York taksi ihalesi yapıldı. Yoksa böyle bir araç ortaya çıkmayacaktı. İnan Kıraç, Jan ve Claude Nahum’u tebrik ediyorum, dünyanın en büyük fuarında ‘Ben de varım’ dediler.”

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, 17 milyon ABD dolarıyla geliştirdikleri iki prototipi Cenevre’de sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Aracı 200 milyon avro yatırımla 2014 yılının ilk yarısından itibaren üretmeye başlayacağız. İlk etapta en az 20 bin adet üretilecek” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; karsan; karsan v1; new york taksi; ford otosan; jan nahum; cenevre otomobil; zafer çağlayan