7.06.2012

ABD'li Eaton'ın Polimer'i satın alma süreci tamamlandı

Hürriyet - 150’den fazla ülkede faaliyet gösteren, 2011 yılı cirosu 16 milyar ABD doları olan ABD’li enerji yönetimi devi Eaton Corporation, Türk hidrolik ve endüstriyel hortum imalatçısı Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama A.Ş.’nin satın alınma sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Türkiye’nin gelişmekte olan pazarlara yakınlığı ve ekonomik istikrarı nedeniyle söz konusu satın almanın Eaton için büyük önem taşıdığı ve küresel büyüme stratejisinin bir parçası olduğu, Eaton'un Türkiye'yi bölgesel bir üs yaparak bu satın alma ile gelişmekte olan pazarlara daha iyi hizmet vermek için üretim kapasitesini genişleteceği belirtildi.

Satın alma bedeli konusunda açıklama yapılmazken geçen yıl 335 milyon ABD doları ciro gerçekleştiren Polimer'in satın alınmasıyla Eaton'un Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Doğu Afrika başta olmak üzere Türkiye'yi bir üs olarak konumlandıracağı bildirildi.

Satın alma sürecinin tamamlandığını açıklamak üzere İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Eaton Hidrolik Grubu Global Başkanı William VanArsdale, söz konusu satın almanın Eaton’ın Türkiye’de bugüne kadarki en büyük yatırımını temsil ettiğini belirterek, “Türkiye, ekonomik istikrarı ile yatırım yapma kararı için oldukça cezbedici bir ülke. Türkiye’ye pek çok yatırım geliyor, bizim de gelmemiz kaçınılmazdı. Polimer, üretimdeki gücü ile Eaton’ın sadece Türkiye’de değil, Avrupa, Orta Doğu ve diğer bölgelerdeki büyümesine de yardımcı olacak.” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; kimya sektörü; eaton; polimer kaucuk; eaton türkiye; eaton polimer