7.12.2011

“Türkiye deyince akla hep büyüme ve istikrar geliyor”

Hürriyet - Alman kimya devi Henkel'in CEO'su Kasper Rorsted, Türkiye'nin öneminin giderek arttığına dikkat çekerek, "Türkiye bugün en hızlı büyüyen ülkelerimizden biri, bu yıl için % 22 büyüme bekliyoruz. 2012 yılında global olarak büyümeye devam edeceğiz; ancak resesyona dayanıklı ülkelere bağımlılığımız artacak. Yani, Türkiye'ye daha bağımlı olacağız. Avrupa, çok zor bir 2012 yılı geçirecek" dedi.

Türkiye'de büyüme, nüfus ve yabancı yatırımların artmaya devam edeceğini belirten Rorsted, "Tüm sektörlerimiz Türkiye'de büyüyor. Ülkede kişi başına düşen milli gelirin artması da bizim işlerimizi olumlu yönde etkiliyor. Belki daha fazla saçınızı yıkamıyorsunuz; ancak daha kaliteli ve farklı ürünlere yöneliyorsunuz. Nüfusun zenginleşmesi direkt olarak tüketici harcamalarına yansıyor" diye konuştu. Rorsted, "Bugünkü Türkiye imajı: büyüme, refah, istikrar ve gelecek. Türkiye'ye insanlar BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) ülkelerinden biri olarak bakıyor, bu on yıl önce bile farklıydı. Beklentiler de buna paralel olarak yükseldi. Batının -gerek Kuzey Amerika, gerek Avrupa'nın- Türkiye'nin oynayacağı rol hakkında çok büyük beklentileri var. İş dünyasında Türkiye'nin yapacağı atılıma yönelik büyük umutlar var" dedi.

Türkiye’deki satışlarının % 80’inin yerel üretimden geldiğini söyleyen Kasper Rorsted, bu oranın yüksek seyretmeye devam edeceğini dile getirdi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; henkel; kimya sektörü; türk henkel; kasper rorsted; türkiye bric; türkiye ekonomik büyüme