8.03.2011

Kükreyen Türkiye ekonomisi ABD’li yatırımcıyı çekiyor

Star - Türkiye’nin hızla büyüyen ekonomisi ve ülkenin dünyada artan ağırlığı ABD’li şirketleri Türkiye’ye çekiyor. Star'a konuşan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michael Lally, "Türkiye ekonomisi kükrüyor. Küresel oyuncu Türkiye, ABD’li yatırımcıyı çekiyor” dedi.

Lally, “Son 5-10 yılda ise tabiri caizse, Türkiye ekonomisinin kükrediğini görüyoruz. Türkiye ekonomisi büyüyor, bu da Türkiye’yi, ABD’li şirketler için çok daha önemli hale getiriyor” değerlendirmesinde bulunarak, ABD’li şirketler için hem Türkiye'de hem de bölgede başarılı olmanın yolunun bir Türk şirketle ortaklıktan geçtiğini söyledi.

Yakında toplanacak Türkiye-ABD İş Konseyi’ne de değinen Lally, 8 ABD’li ve 12 Türk şirketin temsilcilerinden oluşan bu yapının hükümetlere daha fazla iş yapılabilmesi için gerekenler konusunda tavsiyelerde bulunacağını söyledi.

Türkiye’nin son on yılda gerçekleştirdiği reformlarla ekonomisini son derece sağlam bir temele oturttuğunu belirten Ticaret Müsteşarı, “Çok iyi çalışan, çok iyi yönetilen, güçlü kapital taleplere yanıt veren bankalarınız var. Ama daha önemlisi, Türkiye, altyapısına büyük yatırım yaptı” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türk ekonomisi; türkiye-abd iş konseyi; abd büyükelçiliği; michael lally