8.03.2013

Yabancılardan enerji, bankacılık ve altyapı sektörlerine yatırım bekleniyor

Sözcü - Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, Türkiye’ye özellikle finans, sigortacılık ve bankacılık alanında ciddi ilgi bulunduğunu belirterek, “Yeni dönemde gerek enerji, gerekse bankacılık ve altyapı sektörleriyle ilgili yatırımlar bekliyoruz” dedi.


Aycı, son 10 yılda Türkiye’nin Yunanistan’dan 6.5 milyar dolarlık doğrudan yatırım aldığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde bu yatırımlar devam edecek diye düşünüyoruz. Bununla ilgili yeni organizasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 2010 yılında Yunanistan’ın yatırım ajansı ile birlikte karşılıklı yatırımları desteklemek için bir anlaşma imzaladıklarını, bunun gereği olarak zaman zaman birbirlerine yardımcı da olduklarını kaydeden Aycı, “İnşallah yakın sürede büyükelçimizle birlikte, Yunanistan’dan yeni yatırımların gelmesi için yeni çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

 

Yunanistan’ın yakın zamanda Türkiye’deki finans ve bankacılık sektörü ile çok ilgilendiğini, yurt dışına yaptığı yatırımların içinde çok büyük ağırlığı finans bankacılık oluşturduğuna işaret eden Aycı, “Dolayısıyla onlar da Türkiye’deki yeni fırsatları gözlemledikleri gibi, buradaki yatırımlarından da son derece memnunlar ve ilerliyorlar. Bankacılık sektörüne ilgileri hep var” dedi.


Yunanlıların yeni teşvik sistemine ilgi duyduklarını açıklayan Aycı, “Türkiye’de önemli kentsel dönüşümler var. Gayrimenkul geliştirme alanında önemli fırsatlar olduğunu onlar da görüyorlar. Ancak teşvik sistemiyle ilgili şu anda sorularına muhatabız. O sorularla ilgili kendilerini aydınlatmak üzere yakında oraya gidip toplantı yapacağız ve kendilerini aydınlatacağız” dedi.

Aycı, diğer ülkelerden de Türkiye’ye ilgi olduğunu, yeni dönemde gerek enerji, gerek bankacılık, gerekse altyapı sektörüyle ilgili yatırımlar beklediklerini açıkladı. Bu sektörlerin dışında da yatırımcı ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Aycı, “Uzak Doğu’nun Türkiye’ye ilgisi büyük. Japonya, Güney Kore, Malezya, Singapur gibi yerlerden de Türkiye’ye ciddi ilgi alaka var. Finans, sigortacılık ve bankacılık alanında Türkiye’ye ciddi ilgi var” dedi.

İlker Aycı Görseli