8.10.2012

Mütekabiliyet ‘roadshow’u başlıyor

Sabah - Dubai CityScape Fuarı'ndan memnun dönen Türk inşaat şirketleri şimdi de dünya turnesine hazırlanıyor. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliği ile yapılacak roadshow'da tüm Türk projeleri tek elden pazarlanacak.


Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da düzenlenecek bir dizi etkinlikle Türkiye ve gayrimenkul sektörünün tanıtımı yapılacak. GYODER Başkanı Işık Gökkaya, "8 Kasım'da Londra'da TYDTA ile bir roadshow yapacağız. 2013'te ise devamını getireceğiz. Yatırım Ajansı rotaya karar verecek.." dedi.


Gökkaya, Türk inşaat şirketlerinin Dubai'de büyük beğeni topladıklarını ve aynı başarının roadshow'un diğer ayaklarında da beklendiğini söyledi. Gökkaya, "TYDTA birçok sektörde bu tip tanıtım turları düzenliyor. Önemli anlaşmalarla geri dönüyorlar. Gayrimenkulde de onların deneyimlerine güveniyoruz.." dedi.


Dubai Cityscape Fuarı katılımcılarından Çalık Gayrimenkul’un Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ise Türk gayrimenkul sektörünün tanıtılması için bu projeye önem verdiklerini söyleyerek Dubai'de başlayan turun dünya çapında birçok ülkede devam edeceğini anlattı. Yetgin, "Londra'dan sonra Hong Kong, Singapur, Katar ve Malezya'da bu turlara devam edeceğiz.." diye konuştu.


Geçtiğimiz yabancılara emlak satışlarının 2 milyar dolara ulaştığı Türkiye’de yeni mütekabiliyet yasasının ardından bu rakamın yıllık 5 milyar dolara çıkması bekleniyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; gayrımenkul sektörü; başbakanlık yatırım ajansı; mütekabiliyet yasası; gyoder; roadshow; çalık gayrımenkul