8.12.2010

“Türkiye-Kanada Serbest Ticaret Anlaşması gündeme gelebilir”

Hürriyet Daily News - Kanada Dış Ticaret Bakanı Peter van Loan başkanlığında Türkiye’de bulunan Kanada ticaret heyeti, Türkiye-Kanada İş Günleri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan DEİK Türk-Kanada İş Konseyi Başkanı Yılmaz Argüden, Kanada’nın AB ile bir serbest ticaret anlaşması (STA) imzalamaya hazırlandığını söyleyerek Türkiye ile Kanada arasında da benzer bir anlaşmanın gündeme gelebileceğini söyledi.

Konuk Bakan van Loan, Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve 72 milyonluk nüfusu ile dinamik bir pazar olduğunu belirterek, iki ülke arasında bir STA imzalanması konusunun Kanada’nın AB ile bir STA imzalanmasının ardından ele alınabileceğini söyledi. Kanada’nın çevre teknolojileri ve enerji sektöründe ileri bir konumda olduğunu söyleyen van Loan, Kanadalı firmaların Türkiye’deki enerji yatırımları ile ilgilendiklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da, Türkiye-Kanada ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Kanadalı enerji firmalarını Türkiye’ye yatırım yapmaya çağırdı. Çağlayan, “Kanadalı firmaların tekliflerini Türkiye’nin nükleer santral projelerinde görmek istiyoruz” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; kanada; serbest ticaret; sta; enerji sektörü; nükleer enerji; zafer caglayan