9.02.2012

İstanbul Finans Merkezi'nde 30 bin kişi çalışacak

Zaman - İstanbul'u uluslararası finans merkezi yapacak proje için somut adımlar atılmaya başlandı. İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) proje aşaması tamamlanırken inşaat için ilk kazma vuruluyor. İFM projesinin tamamlandığını bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, inşaatın kısa süre içerisinde başlayacağını açıkladı. Bayraktar, inşaatın iş kapısı olmasının yanı sıra proje tamamlandığında 30 bin kişiye istihdam kaynağı olacağına dikkat çekti. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 2 milyon 500 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek İFM, New York, Londra ve Dubai'deki finans merkezlerinden daha büyük alanı kapsayacak.


Finans merkezinin tasarımında dünyanın ilk finans merkezi kabul edilen Kapalıçarşı'nın işleyişi ve ortak mekân kullanımı ile Osmanlı Devleti'nin yönetildiği Topkapı Sarayı'ndan esinlenildi.


Proje tamamlandığında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Halkbank, Vakıfbank, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Ziraat Bankası finans merkezine taşınacak. Özel bankalar ve finans kuruluşları için de alanlar oluşturulacak.

Proje hakkında bir grup gazeteciye bilgi veren Bakan Bayraktar, finans merkezinde 560 bin metrekare ofis, 90 bin metrekare alışveriş, 70 bin metrekare otel, 60 bin metrekare rezidans ve 2 bin kişilik bir konferans merkezi olmak üzere, 810 bin metrekare inşaat alanı bulunduğunu bildirdi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler; istanbul; istanbul finans merkezi; ifm; uluslararası finans merkezi