9.05.2014

Türkiye, Japon Uniqlo’nun üretim üssü oluyor

Vatan - Dünya tekstil devi Japon Uniqlo Grup, hızlı büyümek istediği Avrupa pazarında mal tedarikini Türkiye’den sağlayacağını açıkladı.

 

Bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Moda Konferansı’na katılan Uniqlo Grup Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii, “Uniqlo’nun üretimi yıllık 1 milyar adet. Üretimin büyük bölümü deniz aşırı ülkelerde gerçekleşiyoruz. Ekim ayında Türkiye’de açacağımız ofisin ardından Avrupa’da satacağımız ürünler için Türkiye’yi üretim üssümüz haline getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

Hedeflerinin üretim hacimlerini beş katına çıkarmak olduğunu kaydeden Kunii, “2013 yılında 1 milyar üretim ünitemiz vardı; bunu 5 milyara çıkarmamız lazım. Hindistan, Çin, Amerika ve Güneydoğu Asya’dan sonra Türkiye beşinci üretim üssümüz olacak. Avrupa’daki ticaretimizi Türkiye’den geliştirmek istiyoruz. Türkiye’ye çok saygı duyuyoruz. Siz AB ve ABD’ye moda yaratıyorsunuz. Sizden çok şey öğreniyoruz. Uzun süreli gerçek ortaklık için sizinle birlikte yüksek kaliteli moda yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

 

2020 yılında 50 milyar ABD doları satış ve her yıl ortalama 1.000 mağaza açılışı hedeflediklerini belirten Kunii, şu anda 16 ülkede 1427 mağazayla tüketiciye ulaştıklarını anlattı. Kunii, sözlerine şöyle devam etti: “Yedi markamız var. Uniqlo ana markamız ve grubumuzun % 30’unu oluşturuyor. Geçen yıl 14 milyar ABD doları değerinde iş yaptık ve yıllık ortalama % 20 büyüyoruz. Sektör bazında dünyadaki üçüncü büyük şirketiz. Bizim için kalite fiyattan daha önemli. Fiyatı düşürürsünüz ama kaliteyi asla.”

" src=