9.08.2011

Sulama sistemlerinde Türkiye’yi 20 ülke için merkez yapacak

Hurriyet - Hindistan’da üç milyon çiftçiye ulaşan Jain Sulama Sistemleri, iki yılda Türkiye’de bir milyon çiftçiye uzanmayı hedefliyor.

Adana’da kurduğu tesiste tasarruflu sulama sistemleri geliştiren şirketin küresel CEO’su Anil Jain, “Türkiye nüfus ve yüzölçümü olarak gelişmekte olan ülkeler arasında en çok dikkat çeken Hindistan ve Çin’den küçük olabilir; ancak her ikisinden de daha hızlı gelişiyor. Türkiye’yi Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 20 ülkenin merkezi yapacağız. İki yıl önce geniş iç pazarı ve çevresindeki fırsatlar nedeniyle Türkiye pazarına girdik. Türkiye çok hızlı büyüyor. Özellikle tarım sektörünün gelişmişlik düzeyi bizi çok şaşırttı. Karşılaştığımız bu güzel sürpriz ile birlikte hızla büyüdük. Bir yılda % 15 pazar payı elde ettik” dedi.

İki yıl içinde % 33’lük bir pazar payı elde etmeyi hedeflediklerini söyleyen Jain, “Adana’da yaptığımız yatırım bizim için çok iyi bir deneyim oldu. Türkiye’de bizim faaliyet gösterebileceğimiz 3-4 milyar ABD doları büyüklüğünde bir pazar var” diyerek, geçen yılki cirolarının 10 milyon ABD dolarına ulaştığını söyledi. Jain, 2011 yılında % 170 büyüme ile 27 milyon ABD doları ciro hedeflediklerini ve Türkiye’ye yönelik planları arasında sulama sistemi ekipmanı üretiminin yanı sıra boru, güneş paneli ve güneş enerjili sulama pompaları üretimi olduğunu ifade etti. Jain uzun vadede şirketin Türkiye’de bir Ar-Ge merkezi kurma planının da bulunduğuna değindi.

Bugüne kadar Hindistan dışındaki ülkelere hep şirket satın alarak girdiklerini, ilk kez Türkiye’de sıfırdan yatırım yaptıklarını belirten Anil Jain, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) yatırım sürecine katkılarından övgüyle bahsetti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; tarım sektörü; türkiye tarım; sulama sistemleri; jain adana; jain irrigation; jain sulama; anil jain; türkiye çiftçi; tydta; yatırım ajansı